Voetconsulent 2022

Onze voeten krijgen niet zoveel aandacht als ze verdienen.

Pas als er klachten ontstaan gaan we er wat doen en schaffen we zooltjes of aangepaste schoenen aan.

Op korte termijn helpt dat maar onze voeten worden ondersteund en daardoor ook lui. Dit kan ook anders!

Door de voet te gaan trainen :

- worden voetspieren sterker en gaan gewrichten meer bewegen

- pijnklachten aan de voet zullen verminderen

- de doorbloeding van de voeten wordt beter

- je krijgt meer gevoel en daardoor verbeterd de balans

- je kunt weer lekker wandelen/sporten zonder pijn

- de versterkte voetspieren veranderen de stand van de voeten. Dit heeft ook een positief effect op je houding en andere klachten zoals rug en nekpijn.

Sinds kort is Marjan Seeleman ook voetconsulent en zij kan laten zien met welke oefeningen je de voeten kunt trainen en hoe je de oefeningen moet uitvoeren. OOk voor gezonde voeten is er een kort  trainingsprogramma om dit vooral zo  te  houden.

Zijn er meer klachten zoals rugpijn,nekpijn, en dergelijke, kijk dan voor een uitgebreid trainingsprogramma op voetentraining.nl via onderstaande link.

Pedicure in de sport 2017

Bent u sporter,heeft u regelmatig trainingen/wedstrijden en heeft U last van sport-gerelateerde klachten? Dan bent u bij de sportpedicure aan het juiste adres!

De sportpedicure kan U adviseren over sportschoenen, voetverzorging en het voorkomen van blessures.

De sportpedicure kan tapetechnieken toepassen bij oedeem, hielspoor,hallux valgusklachten, hamertenen, kortom out of the box denken om te zorgen dat U uw sport kan bljven uitoefenen!

Schimmeldiagnostiek

Veel mensen hebben last van kalknagels maar de oorzaak lijkt vaak op een schimmelinfectie maar dit hoeft niet zo te zijn! Er kunnen ook andere oorzaken zijn voor een kalknagel.

Daarom is het verstandig om voor het starten van een behandeling te controleren of er wel sprake is van een schimmelinfectie.

Hiervoor is de Funghicheck ontwikkeld, een professionele test die direct in de praktijk uitgevoerd kan worden, waarbij de uitslag na 30 minuten bekend is.

Deze test is gericht op het detecteren van Dermatofyen,de meest voorkomende groep schimmels die groeien door aanwezigheid van keratine. Keratine is te vinden in nagels, huid en haar.

Bij een positieve uitslag krijgt U een behandeladvies en richtlijnen hoe U uw schimmelnagels kunt behandelen en herbesmetting kunt voorkomen.

Zijn er geen dermatofyten aangetroffen dan kan nader onderzoek plaats vinden door de huisarts. Het heeft in ieder geval geen zin om met antischimmelprodukten de kalknagels te behandelen.

 

 

Risicovoet

Risicovoeten zijn alle voeten die door medische redenen erg kwetsbaar zijn. Vaak is hierbij het gevoel aangetast en verminderd. Dat kan door reuma of diabetes komen maar ook bij de oudere voet komt dit voor.

Andere medische indicatie kan zijn: neurologische afwijkingen,trombose, standafwijkingen van de voet, neuropathie.

Nagelreparatie

Als uw nagel afgebroken is of beschadigd dan is het mogelijk om de nagel te repareren met een gel. De nagel ziet er natuurlijk uit, kan ook gewoon gelakt worden. Het voordeel is dat de natuurlijke nagel ongestoord kan uitgroeien zonder dat deze afbreekt. Geschikt voor traumanagels en/ of schimmelnagels

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.